Peuteryoga

Ook voor op het Kinderdagverblijf

Het is belangrijk om de peuteryoga op eenvoudige, speelse wijze en geheel vrijblijvend aan te bieden. Wij, als volwassene, kunnen aanbieden en stimuleren, maar niet meer dan dat. Een belangrijke factor is echter onze eigen motivatie, enthousiasme en vooral plezier om met peuteryoga bezig te zijn!
Door yoga komen peuters meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. Dat maakt ze beter bestand tegen de soms ingewikkelde buitenwereld. En yoga heeft een goede uitwerking op de motorische vaardigheden, lichaamshouding en bevordert de weerstand. Naast al deze voordelen gaat het vooral ook om het plezier in het ontdekken en ervaren!

Er zijn veel mogelijkheden om peuters op speelse wijze al in contact te brengen met yoga. Je kunt hierbij denken aan spelletjes, liedjes en oefeningen waarbij de volgende aandachtspunten aan bod komen: ontspanning, ademhaling, lichaamscontact en massage, aandacht en concentratie, het stimuleren van de zintuigen, lichaamsbewustzijn en beweging en voor de motorische ontwikkeling.

Peuteryoga les

Er wordt les gegeven aan de hand van een thema. Deze sluit aan bij de kleine kinderen. We gaan op kleine avonturen, op zoek naar kabouters die ons helpen met een ademhalingsoefening. Misschien wel lekker op wereldreis en kijken welke dieren we in elk land tegen komen.

Terugkomende onderdelen in de les zijn:
- bewegen vanuit een verhaal om de fantasie te stimuleren
- je lichaam ontdekken door spel
- op muziek bewegen en zingen
- aanraakspelletjes voor vertrouwen en veiligheid

Het is mogelijk om als ouder of verzorger tijdens de les aanwezig te zijn en deel te nemen aan de les. De houdingen die ouder of verzorger doen, zal het kind na gaan doen.

Ben je enthousiast geraakt en lijkt het je leuk? De lessen zijn geschikt voor kleintjes van 2 tot 4 jaar, hierna kunnen ze doorstromen naar de kinderyoga lessen.
Stuur via CONTACT een mailtje.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peuteryoga op het Kinderdagverblijf

Op een kinderdagverblijf zijn per dag maximaal 15 peuters aanwezig. Om te voorkomen dat de groep te groot en te druk wordt, wordt zij opgesplitst in 2 afzonderlijke groepen.
Een peuteryoga les op een kinderdagverblijf duurt ongeveer 30 minuten
De les kan worden gegeven in de gezamenlijke hal of groepsruimte.
De kosten voor 2 x 30 minuten peuteryoga bedragen € 50,- excl. reiskosten.

Bent u als kinderdagverblijf geïnteresseerd geraakt?
Neem dan contact met mij op!

Hieronder een paar foto's zodat u een idee heeft hoe een peuteryoga les er op een kinderdagverblijf uitziet.