Yoga op school

Wat is mijn kracht, wat vind ik fijn en wat niet, hoe respecteer ik mijzelf en de ander, waar liggen mijn grenzen, wat kan ik allemaal met mijn lichaam, wat wil ik? Kortom: het kind ontdekt zichzelf op een speelse manier.

Yoga kent geen competentie, yoga leert kinderen respect voor het eigen kunnen, voor zichzelf en anderen te hebben. Kinderyoga brengt innerlijke rust, zelfvertrouwen en vergroot het zelfbewustzijn. Kinderen kunnen zich tijdens een les vrij voelen zonder angst voor oordeel of kritiek. Er hoeft niet gepresteerd te worden. In de les werken de kinderen individueel of met elkaar. Hierdoor leren ze te vertrouwen op de ander, zelf betrouwbaar te zijn en ervaren ze het plezier van samenspel. Ze kunnen op hun eigen tempo en intensiteit de les volgen.

De ruimte kan de speelzaal, het gymlokaal of een ruim klaslokaal zijn waar de kinderyoga wordt gegeven.

Om een goede begeleiding te waarborgen mag een yogaklas maximaal uit twaalf kinderen bestaan. Tenzij de leraar of lerares mee doet en ondersteunt.

Na een kennismakingsgesprek bij u op school maak ik graag een offerte. De kosten bestaan uit een vergoeding voor de yogadocent en eventuele materialen en reiskosten.

Bent u als school of instelling enthousiast geraakt, stuur dan via CONTACT een mailtje.